Sizlere yoga yolculuğunuzda ilham ve destek olmak için buradayım. Aşağıda verdiğim ders tarzları ve içerikleriyle ilgili açıklamayı bulabilirsiniz:

Sunduklarım
> Özel Ders
> Grup Dersleri
> Online Dersler
> Hocalık Eğitimleri
> Kurumsal Yoga
> Yoga Tatili

Vinyasa Yoga

Vinyasa kelimesi ‘özel bir biçimde yerleştirmek’ anlamına gelir. Vinyasa tarzında bir derste bedeni farkındalık içinde, nefesle aynı hızda hareket ettirmeyi araştırırız.

Güneşe selam akışından yola çıkılarak özel olarak tasarlanmış geçişler aracılığıyla her poz diğerine dönüşür. Her yoga pozu nefesin dalga gibi hareketinden doğar ve pozlar geçişler ve hareket kadar durağanlığa da aynı özenin gösterildiği zarif serilemeler içinde birleşir.

Fiziksel olarak güç ve esneklik kazandırırken, kaslarımızı iskelet yapısı içinde hizaya sokar ve fiziksel beden uyum içinde olmaya başlayınca, prana, hayat enerjisi, ve kan (su elementi) daha özgür bir şekilde akmaya başlar. Fiziksel bedeni uyum içinde hizaya getirince, nefes derinleşmeye, sinirler yumuşamaya ve denge hissi belirginleşmeye başlar. 

  • Vinyasa Yoga – Temel Seviye

Temel seviye derslerde tüm temel pozlar içinde temel hiza prensipleri, nefes ve farkındalığı öğretilir. Başlangıç dersleri genel olarak bacakları bulmakla ve omurgayı desteklemede bacakların nasıl çalıştığını öğrenmekle ilgilidir.

Dersler vinyasa mantığını içselleştirmeye yardımcı olacak basit, minik vinyasalar, tekrarlar ve koordinasyonu öğretecek çalışmalar içerir.

  • Vinyasa Yoga – Orta Seviye

Orta seviye derslerde ters duruşlar, kol dengeleri ve geriye sıçramalarla tanışmaya başlayacaksınız. Orta seviye derslerçok daha dinamik derslerdir ve sizi ileri seviye’ye hazırlar.

Orta seviye derslerde üst bedenin işleyişi ön plana çıkmaya başlar ve omurgayı desteklemede kolların nasıl çalıştığını öğrenmeye başlarsınız.

  • Vinyasa Yoga – İleri Seviye

Vinyasa Yoga – Temel ve Orta derslerde öğrenilenlerin üzerine eklemeye, derinleşmeye başlarız. Değişik poz varyasyonları ve daha derin pranayama çalışmaları derse dahil olmaya başlar. 

Yin-Yang Yoga

Ying Yang seansında dinamik ve güvenli bir Yang pratik ile Yin Yoga’nın meditatif uygulaması birleşmiştir. Bu kuvvetli ama aynı zamanda dingin pratik ile bedendeki Yin ve Yang dokular güçlenir; kişiye kendi sınırlarının farkına varması ve o sınırları kabul edip gevşemesi için alan açılır.

Restoratif Yoga

Restoratif Yoga, stresi azaltan ve sağlığınızı iyileştiren, bedenin, yardımcı malzemelerle desteklenerek, pozların içinde, uzun süre, daha derin bir gevşemeye bırakıldığı bir uygulamadır. Zayıf, yorgun ve günlük yaşamın stresi içinde boğulmuş hissediyorsanız ya da stres, menopoz, incinme, depresyon veya başka türlü zorluklarla mücadele ediyorsanız, restoratif yoga size kendi kendinizi şifalandırmanın anahtarını sunacaktır.

Destekler ile pozların içine yerleşerek, gevşemek ve bedeni ve zihni bırakabilmek daha mümkün olur. Bedeni desteklemek için bloktan kemere, battaniyeden yastığa çeşitli yoga malzemeleri kullanılır. Restoratif yogadaki dinlenme, bedenin yenilenmesi ve şifa bulmasını sağladığından uykudan farklıdır. Restoratif yoga, Parasempatik sinir sistemini etkileyerek bedenin, uyaranlara verdiği tepkileri dengeler.

Kalp atışları yavaşlar, kan basıncı düşer, bağışıklık sistemi ve endokrin sisteminin sağlıklı biçimde işlemeya başlar. Malzemelerin desteğiyle beden açıldıkça, gerginlikler ve depolanmış toksinlerden arınmaya başlar.

Nefes Farkındalığı/Pranayama

  • Her seviyeye uygun nefes çalışmaları:

Her seviyeye uygun nefes farkındalığı dersleri, basit ısınmalarla başlayarak, oturarak/yatarak çeşitli nefes farkındalığı ve nefes kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar içerir. Bu dersler sinir sistemini yatıştırır ve olası nefes problemlerinin rahatlamasına destek olur.

  • Pranayama tekniklerine giriş:

Bandhalara ve temel pranayama tekniklerine giriş yapılan bu dersler, basit ısınmalarla başlayarak, belirlenen tema/etki çerçevesinde oturarak/yatarak çeşitli nefes farkındalığı çalışmaları yapılan ve pranayama tekniklerinin öğretildiği/uygulandığı derslerdir.

Meditasyon

Meditasyon zihninle çalışma ve zihnini tanıma yöntemidir. Zihnimizi tanımaya başladığımızda, zihnimizle daha hoşumuza gidecek şekilde işleyebileceği şekilde çalışma fırsatımız olur ve telaffuz ettiğimiz her şey ve tüm eylemlerimizin aslında zihinde başladığını farketmeye başlarız. Tüm meditasyon süreci zihnimizin doğasına ve tüm huylarımıza aşina olmaya başlamakla ilgilidir.

  • Meditasyon 101:

Doğru oturuş meditasyonun %70’idir. Meditasyon 101 derslerinde doğru oturuş, shamatha meditasyonuna hazırlayıcı teknikler öğretilir ve shamatha meditasyonuna giriş yapılır. Farkındalık meditasyonu (shamatha) bir zihni dengeleme, zihinde bir güç yaratma ve netliği yakalama yöntemidir. Bu uygulama bazen ‘zihni ehlileştirme çalışması’ olarak tanımlanır. Farkındalık meditasyonu tüm diğer meditasyon çalışmalarının temelini oluşturur. Kalbimizle bağ kurmanın altyapısını hazırlar.

  • Meditasyon 102:

Meditasyon 102 derslerinde, shamatha tekniğinde derinleşilir ve aynı zamanda Maitri/Metta meditasyonuna giriş yapılır. Maitri çalışması, yani “sevgi-şefkat” geliştirme çalışması, kendimizle, çevremizle ve dünyayla daha nazik ve şefkatli bir ilişki kurmak üzere kendimizi beden içinde, sözlerimizde ve zihnimizde yeniden eğitme yöntemidir. Maitri çalışmasının ana fikri zihne sıcaklık ve anne şefkati ile yaklaşmaktır. Maitri zihni benmerkezcilik, huysuzluk ve asabilik huylarından uzaklaştırmak ve onun yerine nezaket ve hepimizin kalbinde varolan şefkat alışkanlıklarına doğru yöneltmek için bir yöntemdir.